Bolletje bloedijs

Iedereen neemt wel eens een bolletje citroen, vanille, straciatella of chocola in de ijssalon. Bij ijssalon Venezia wordt nog wel geexperimenteerd met Snickerijs of bastognekoekjes ijs, maar ijsmaker Roberto, van de gelijknamige ijssalon, gaat een stapje verder. Nou ja, niet één stapje, maar wel tien stappen. De smaak die hij namelijk nog altijd een keer wil maken is… Bloedijs.

We staan in zijn ijssalon aan de Poortstraat even aan de grond genageld. Roberto kijkt ons uitdagend aan. Mijn collega is even stil en weet er dan uit te persen: “Eh, bloedijs. Waarom?” Voor Roberto is het logisch: “Waarom niet? Vroeger was bloed een belangrijk ingredient in veel gerechten. Dus waarom zou je niet een lekker bloedijsje kunnen maken?”

Om ons gerust te stellen voegt Roberto er fijntjes aan toe dat het niet om mensenbloed gaat. “Het moet natuurlijk van dierenbloed zijn.” O, gelukkig! In dat geval, met nootjes en spikkels alsjeblieft!


View Roberto Gelato in a larger map

Eén gedachte over “Bolletje bloedijs

  • 7 juni, 2010 om 09:54
    Permalink

    Hilarisch einde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.