Braintraining

Irene zit klaar om het op te nemen tegen de man die haar zonet nog les heeft gegeven. Voor haar ligt een boek en de opdracht is simpel. Lees! Zo snel als je kan en het liefst nog sneller dan de man naast je. Dit is dan ook een geduchte tegenstander want Mark Tigchelaar geeft al ruim 5 jaar brain trainingen en zegt op momenten wel 1100 woorden per minuut te kunnen lezen.

Niet meer dan drie uur heeft de training geduurd. Toch zegt Irene al verschil te merken. “Ik heb echt het idee dat ik sneller lees nu ik die nieuwe technieken toepas. Het is gek, ik had nooit gedacht dat zoiets simpels zoveel verschil zou maken.” Deze gedachte wordt gedeeld met het merendeel van de cursisten. “Ik vraag me wel af of het blijft hangen. Voor hetzelfde geld ben ik het volgende week weer vergeten en verval ik gewoon weer in mijn oude manier van lezen.”

Blijvend effect
Mark Tigchelaar beweert dat de veranderingen blijvend zijn. “Het enige wat je moet doen is de technieken toepassen en dan zul je gemakkelijk 2 tot 3 keer zo snel lezen en blijven lezen.” Mark, die zelf psychologie gestudeerd heeft, beweert deze studie met enkel 8 studie-uren per week te hebben behaald. Dit alles met behulp van zijn brain training technieken. Naast sneller lezen, leert hij je ook tekst gemakkelijker te onthouden.

Met dit in gedachten zit Irene gefocust mij aan te kijken, wachtend op het startsein. Mark zit er daarentegen volkomen relax bij en glimlacht vriendelijk. Het is alsof hij al weet wat de uitslag is.

“Drie, twee, een…. GO!”

Wil jij weten wie er gewonnen heeft? Check dan Ustad-TV!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.