Demping singel biedt kansen voor Utrechtse rederijen

Elke Utrechter kent ze, maar bijna geen enkele inwoner van de domstad zit er in: de grote witte rondvaartboten. De boten zitten vaak volgepropt met toeristen. Maar een rondvaarttochtje door de Utrechtse grachten kan ook voor mensen uit de regio bijzonder interessant zijn. Zeker als de Catherijnesingel weer bevaarbaar is.

Je ziet namelijk van alles tijdens een tocht door de grachten. Gebouwen die je nog nooit gezien hebt, doemen ineens voor je op. Een gids praat je vaak bij wat je precies ziet. Iets waar je op je fiets zeker aan voorbij gaat.

Groene zeilen

Op dit moment is er alleen nog niet bijster veel spannends te zien.  Veel muren van grachten zijn namelijk afgezet met groen zeil. De fundering van de walmuren is niet meer zo lekker, dus zijn er restauraties nodig.

Daarnaast is er binnenkort weer een nieuwe rondvaart in de aanbieding: die over de Catherijnesingel. Die is in de jaren zeventig ooit gedempt, maar wordt binnenkort weer in ere hersteld. De bedoeling is dat in 2017 weer water door de singel stroomt.

Kansen voor rederijen

Dat biedt natuurlijk kansen voor rederijen als Schuttevaer, De Ster en Onassis om de toeristen hun boten in te lokken. Wie weet willen zelfs Utrechters binnenkort rondgeleid worden over een singel, waar zij enkele jaren daarvoor nog overheen fietsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.