Elinkwijk gaat voor de vrouwen

De Zuilense voetbalvereniging Elinkwijk staat voor een cultuurswitch. Het bestuur is namelijk van plan om ook vrouwen toe te staan lid te worden van de club. Elinkwijk zet zich in voor de buurt en daar horen volgens de club ook de vrouwen bij.

De bedoeling is dat er komend jaar al afgetrapt wordt met enkele dames in het veld. Als een volledig meisjesteam er niet in zit, mogen zij gewoon bij de jongens meedoen. Gemengd douchen zal er vast niet inzitten. Veel van de aanstormende talentjes zitten daar namelijk niet op te wachten. Dan waren ze wel gaan korfballen.

Vriendinnendag

Om het voetbal bij de meisjes onder de aandacht te brengen, heeft Elinkwijk (in samenspraak met de voetbalbond) vriendinnendagen georganiseerd. Zusjes en vriendinnetjes van Elinkwijkleden konden op zulke dagen kennis maken met de club. Deze dagen zullen ook in het komende seizoen plaatsvinden. De eerste dag dat dit kan is 7 september.

Samenwerking met buurt

Al sinds enkele jaren werkt de vereniging samen met de buurt om kinderen aan het sporten te krijgen. Er is zelfs een verenigingsmanager aangesteld die een oogje in het zeil houdt als de hekken van de club openstaan. Ouders hoeven dus niet bang te zijn dat hun kinderen gekke dingen gaan uitspoken. Meisjes die de ambitie hebben om op een leuk niveau te gaan voetballen, kunnen zich bij de club melden, of mailen naar verenigingsmanager@elinkwijk.nl.

CampusTalk besteedt binnenkort in een uitzending aandacht aan Elinkwijk. Hierin wordt ingegaan op het verleden en kijkt voorzitter Sjoerd Scholman vast naar de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.