Die vetpens moet weg…

Je kent het vast wel. Je hebt de hele dag op school gezeten of gewerkt. Je de hele dag volgepropt met troep uit een van die flashy snoepautomaten en hebt als klap op de vuurpijl dat vieze vette broodje frikadel op met extra mayonaise en uitjes die dat smoezelige vrouwtje uit de kantine altijd voor je klaarmaakt.

Dit allemaal met in je achterhoofd het goede voornemen, dezelfde avond nog eens flink te zweten in de plaatselijke sportschool. Er is echter een klein probleempje, namelijk dat deze dag zich nu al een half jaar voordoet maar het gedeelte van het zweten uitblijft. Dit heeft als gevolg dat je sinds de kerstdagen een aantal kilootjes rijker bent en hier moet natuurlijk wat aan gedaan worden.

Sporten
Goed om te weten dat je dit op je eigen tempo kunt doen, zonder veel te moeten betalen voor dure sportverenigingen, zonder te hoeven luisteren naar gladde opgepompte sportinstructeurs die allemaal wat anders zeggen en zonder jezelf te hoeven onderwerpen aan een of ander louche pillendieet dat je ergens op het internet hebt gevonden. NEE! Het enige wat je hoeft te doen is die oude sportschoenen uit de kast te trekken. Die joggingsbroek – waar je toch al ieder weekend in zit te stinken – aan te trekken en een oud simpel ’t shirtje erboven te plakken. En dan, HOP naar buiten.

Aart Stigter, een van Nederlands bekendste marathonlopers met tientallen titels op zijn naam waaronder Nederlands kampioen op de marathon en veldlopen had nog wel wat tips voor de beginnende loper: “Zorg dat je rustig aan begint, rek en strek natuurlijk eerst van te voren en eet ongeveer 2 uur van te voren een gezonde maaltijd. En als het even kan zijn goede hardloopschoenen een ‘must’.”

5 km
Hardlopen is iets wat je in je eigen tempo kunt doen, wat absoluut niet plaats of tijdgebonden is en waar je al snel progressie in boekt. Daarom ga ik hiermee beginnen in de hoop weer een beetje in vorm te raken. Wil je mijn eerste 5 kilometer om de Maarsseveense Plassen zien? Kijk dan binnenkort naar Campustalk op Ustad-TV en zie hoe ik het er vanaf breng.


Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.