Fietsenchaos Utrecht CS

GroenLinks en de Fietsersbond in Utrecht luiden de noodklok over het grote gebrek aan fietsparkeerplaatsen in het stationsgebied bij Utrecht Centraal. “Een groot punt van zorg”, vindt GroenLinks raadslid Peter van Corler. “Er worden nog steeds stallingen bijgeplaatst, maar we zien dat deze plekken binnen no time weer gevuld zijn.”

Utrecht poogt wel iets aan het tekort te doen, middels een grote verbouwing van het stationsgebied die in 2015 afgerond moet zijn. “Uiteindelijk komen er vijf nieuwe stallingen die ruimte bieden voor 22.000 fietsplekken totaal. Op dit moment zijn dat er ongeveer 18.000. Tot die tijd moeten we roeien met de riemen die we hebben”, zegt Erik Zuik, communicatiemedewerker van de gemeente Utrecht. Hij vindt dat de gemeente het fietsgebied al aardig op orde heeft. “Natuurlijk kan het beter, maar reizigers kunnen ook hun gedrag veranderen. Vaak willen ze zo snel mogelijk de trein in, maar als je een paar minuten langer zoekt, vind je wel een plekje.”

Fietsersbond en GroenLinks
Zowel de Fietsersbond, GroenLinks als de gemeente Utrecht zijn het met elkaar eens dat je mensen moet stimuleren om op de fiets naar het station te komen. De Fietsersbond zegt dat het de gemeente niet meer lukt om het probleem voor de eindsituatie op te lossen. “Ze doen hun best, maar het gebied is veel en veel te vol.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.