Gay-stad Utrecht: toen en nu

Utrecht is tegenwoordig een van de hipste steden van het land om uit te gaan. Ook voor homo’s en lesbiennes. Met de grote PANN– feesten elke maand en de verschillende gay-barren verspreid in de stad is Utrecht steeds meer een trekpleister voor homoseksuelen geworden.

Hoewel Amsterdam als hoofdstad bekend staat als de meest gay-vriendelijke stad van het land, met haar Gay-Pride in de zomer en de Reguliersdwarsstraat die altijd drukbezocht is, komt Utrecht steeds meer in de buurt. Niet alleen qua uitgaan is deze stad steeds  gay-vriendelijker, ook zijn er studentenverenigingen en sportclubs die aansluiten bij ieders seksuele geaardheid.

Mishandelingen vanwege homoseksualiteit vinden zelden nog plaats, hoewel scheldpartijen nog altijd veelal voorkomen. Zo loopt Eveline (20), vaste klant van gay-bar de Bodytalk aan de Oudegracht nog altijd niet graag met haar vriendin over straat. ‘Ik krijg dan nog regelmatig nare opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd’. En hoewel de gay-scene in Utrecht tegenwoordig een steeds prominentere rol speelt in de stad en homoseksualiteit vrijwel helemaal geaccepteerd wordt, was dit niet altijd vanzelfsprekend. Vroeger vonden er veel meer mishandelingen plaats, zeker rondom de Dom, wat een bekende ‘homo-plaats’ was.

In het volgende audiofragment horen we van Teun (23) van het VVV-kantoor in Utrecht hoe de situatie wat betreft homoseksualiteit in deze stad in het verleden was.


[audio:http://www.campusblog.nl/wp-content/uploads/2010/06/Blog-gay-scene-Utrecht-Tessa1.mp3]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.