H30

Een man van 82 kan prima samen trommelen met een jongen van 13. Dat bewijst het cult

Trommelen op de Zinnekeparade

urele centrum H30 in Mechelen.

In H30 kan iedere goedwillende burger onder begeleiding van creatieve zwaargewichten kosteloos workshops volgen. Deze workshops varieren van vuurspuwen tot grafitti spuiten en van stelten lopen tot aan trommelen. Tijdens laatstgenoemde activiteit bereidt een professionele trommelaar een gemelleerd gezelschap van trommelhobbyisten voor op een uitvoering.

Trots

Het belooft langs de weg een drukke bedoeling te worden.  De Mechelse Nadia kijkt nu al uit naar de dag dat haar kinderen langs de kant haar aan zullen moedigen. “Ik vind het trommelen heel plezant. Als mijn kinderen langs de kant staan en ik kom langs trommelen, dan steken ze altijd fier hun duim omhoog.” Ze straalt.  Met de zelfkennis van Nadia is niks mis. “Eigenlijk bak ik er niks van. Maar dat geeft niet. Bij H30 worden de begeleiders nooit boos. Wij doen mee omdat wij dat gewoon plezant vinden, hè.”

Verhuizing
Lina Lauwens is coordinator bij het cultureel centrum. Ze vertelt dat H30 binnen enkele maanden tijdelijk verhuist naar een andere locatie, zodat het huidige onderkomen gerestaureerd kan worden. “Wij hebben geen klusjesmannen om de kleine gebreken te verhelpen. Vanaf volgend jaar verwacht ik dat het er hier een stuk properder uitziet.”

Campustalk nam een kijkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.