Help kansarme jongeren, koop een tweedehands radio

Achter kringloopwinkels zit een ideologie. Voor de meeste mensen is dat niets nieuws. De meeste kringloopwinkels zijn opgericht vanuit de gedachte dat het zonde is om bruikbare spullen weg te gooien. Zo krijgen oude banken en stoelen een tweede of zelfs derde leven. Bij de grootste kringloopwinkel van Utrecht, de A.R.M., houden ze er een andere ideologie op na. De stichting A.R.M. (Alternatieve Renovatie Maatschappij) werd opgericht in 1981 als woonwerkgemeenschap voor mensen die om uiteenlopende redenen begeleiding nodig hebben. De A.R.M. biedt een combinatie van verzorging, werken, aandacht en wonen aan bijvoorbeeld jongeren die op het verkeerde pad zijn geraakt.

De stichting kan zichzelf volledig bedruipen. Een groot deel van de werkzaamheden wordt gedaan door vrijwilligers. Tegenwoordig werken er 60 mensen bij A.R.M. De inkomsten worden gegenereerd uit de verkoop van tweedehands goederen. Die worden niet opgekocht. De stichting verkoopt alleen spullen die ze gratis heeft gekregen. Er zijn zes busjes die oude spullen of zelfs hele inboedels aan huis komen ophalen. Vervolgens gaan de goederen naar het sorteercentrum in Hoograven. Vanuit daar worden de spullen doorgestuurd naar verschillende panden.

Luister hier naar een reportage uit een van de winkels. Hierin komen winkelende mensen aan het woord over de kringloopwinkel en hun aankopen.

[audio:http://www.campusblog.nl/wp-content/uploads/2010/06/Kringloop-Tim-Schrama1.mp3]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.