Knock out in de Operatie Kamer

Het Sint Antonius Ziekenhuis is op zoek naar nieuwe operatieassistenten. Een interessante baan. Zo worden er in het ziekenhuis in Nieuwegein zware en complexe operaties uitgevoerd. Het is leuk om in het Antonius te werken, want je mag bij allerlei verschillende operaties assisteren. Een korte video moet er voor zorgen dat het duidelijk is voor alle ‘werkzoekenden’ dat dit echt een topbaan is.

Toch is het best lastig om een goede video in het ziekenhuis te maken als je niet tegen bloed kan. Vorige week donderdag was het zo ver.  Samen met klasgenoot Lisa zou ik een operatie bijwonen. ,,Ik kan echt niet tegen bloed,’’ zei ik al van te voren. Toch wilde ik het proberen.

In de OK

Lisa en ik kregen een ziekenhuispak aangemeten. En zo liepen we met onze haren in een netje de Operatie Kamer binnen.  Een vrouw werd aan een hernia geopereerd. Ik was direct verbaasd over de sfeer in de OK. De doktoren en de assistenten waren gezellig aan het kletsen tijdens de operatie. Later ging zelfs de radio aan. Natuurlijk waren ze ook serieus aan het werk.

De patiënt was afgedekt met een groen laken. Alleen bij haar rug zat een klein gat, dat was de plek waaraan ze geopereerd werd. Ik probeerde niet al te veel naar de wond te kijken. Toch merkte ik al snel dat ik uiteindelijk best goed tegen het bloed kon. ,,Het verbaast me, ik me nog helemaal niet misselijk’’, zei ik nog.

De arts haalt met een kleine tang een stukje beenmerg uit de wond. ,,Kijk dames, hier kunnen jullie nog een mooie close-up van maken,’’ zegt hij enthousiast. Opeens werd ik heel erg duizelig. ,,Uhhh Lisa, ik voel me echt even niet goed’’, probeer ik. ,,Kijk even de andere kant op dan’’, zegt me klasgenoot. ,,Nee ik bedoel dat ik me écht niet goed voel. Ik ga nu, okey.’’ Zo liep ik lijkbleek de operatiekamer uit.

Plat op bed

Het maken van een wervingsvideo voor operatieassistenten liep dus uit op een erg genante situatie voor mij. En het was waarschijnlijk erg hilarisch om te zien hoe ik lijkbleek uiteindelijk plat op een bed lag. Met een glaasje limonade in me handen om weer wat ‘bij krachten’ te komen.
Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.