Kost zwembaden vol Glassex

Vanuit veel delen van Utrecht te zien: het nieuwe Rabobankgebouw aan de Croeselaan. In 2007 werd aan de bouw begonnen en aan het einde van dit jaar zullen de eerste mensen in het gebouw komen werken. Maar niet alleen ín het gebouw gaan mensen aan de slag. Ook aan de buitenkant zal hard gewerkt moeten worden om het pand te laten blinken.

Ze zijn inmiddels bijna voltooid.
Ze zijn inmiddels bijna voltooid.

Twintigduizend vierkante meter glas moet wekelijks gepoetst worden. In een bakje, dat vanaf het dak van de toren omlaag wordt gelaten, gaan de glazenwassers met hun poetsattributen aan de slag. Niet bepaald een baan voor mensen met hoogtevrees; de toren is 105 meter hoog, net even iets kleiner dan de Domtoren.

Het zou een prachtige promotiestunt zijn als Glassex de glazenwassers zou sponsoren. Mooie beelden van zwembaden gevuld met het blauwe goedje. Vervolgens blushelikopters die het over de torens heenstorten. Enig nadeel is dat milieuorganisaties daar niet zo blij mee zullen zijn.

Kijk voor een reportage over ramen lappen op hoogte binnenkort naar CampusTalk!

Een artist impression van het nieuwe Rabobankgebouw aan de Croeselaan:


Hier staat het nieuwe Rabobankgebouw

Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.