Mee met de veiligheidsboot

De Zwitserleven Ronde om Texel is weer volop bezig. Zeilen en surfen staat de hele week centraal op het waddeneiland. Maar het grootse evenement zou niet zo veilig kunnen verlopen, zonder Harry en Serge. Zij zijn al tien jaar dé mannen van de veiligheidsboot. Oftewel, de reddingsbrigade.

Voor Harry is dit de 25ste keer dat hij vrijwilliger is tijdens de Zwitserleven Ronde om Texel. Zelf woont hij in Assen, maar elk jaar geniet hij weer van de spectaculaire golven. Want spectaculair is varen met de veiligheidsboot zeker. ”Ik vaar nu al heel lang met deze boot, maar het geeft me nog steeds een kick. Ik weet hoe hard ik moet gaan op welke golven en wat wel en niet kan. Maar af en toe spelen blijft natuurlijk leuk.”

Het duo werkt nu al tien jaar samen. Vanaf de veiligheidsboot houden ze alle deelnemers in de gaten, zo ook bij de Ronde van Texel 2010. Regelmatig worden er door de mannen mensen uit het water gevist. ”Het blijft een serieuze job”, legt Serge uit. ”Gisteren hebben we nog een man gered met onderkoelingsverschijnselen. Hij had liters water ingeslikt en zonder ons zou dat niet goed zijn afgelopen. Wij hebben de zeiler naar de EHBO gebracht en gelukkig is het goed afgelopen.”
 
Ondanks de drukke werkdagen, hadden Harry en Serge even de tijd om met ons een tochtje te maken. En ook wij kregen een kick, al was het af en toe best spannend. De foto’s zeggen genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.