Met een pruik door het leven

Een béétje haaruitval is normaal. Je hebt zo’n 100.000 haren op je hoofd, en daarvan kunnen er wel zo’n 100 per dag uitvallen. Maar wat nou als je er meer verliest en op een dag wakker word met kale plekken op je hoofd?

Het verliezen van je haardos heeft een grote impact. Veel mensen die hun haar verliezen kiezen voor een pruik. Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar die door medische behandelingen of door de haarziekte Alopecia kaal door het leven gaan.

Mechteld Meggers (11) nam begin dit jaar een moeilijke keuze. Zij liet haar lange mooie lokken afknippen en doneerde deze aan Stichting Haarwensen. “Mijn moeder maakte een grapje, ze zei ‘je kan ’t wel verkopen… ‘ Toen ben ik op internet gaan kijken en kwam ik bij Stichting Haarwensen terecht.

Patricia Burggraaf van Stichting Haarwensen vindt het enorm moedig wat Mechteld heeft gedaan.” Het is enorm moeilijk om zomaar je eigen haar af te knippen en te geven een ander.” Mechteld denkt daar toch wat makkelijker over. Voor mensen die twijfelen of ze hun haardos wel of niet willen doneren, geeft ze het simpelste antwoord: ” Gewoon doen! Je helpt er zoveel mensen mee en het groeit wel weer aan!”

Natasja (zie foto) van 14 is eind vorig jaar een haarwerk gaan dragen. Zij heeft de ziekte Alopecia, waardoor zij op haar tiende al haar haar is verloren. ” Wat Mechteld heeft gedaan is dan ook superlief! ”

Kijk binnenkort naar CampusTalk voor meer informatie over dit onderwerp en een persoonlijk interview met Mechteld en Natasja!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.