Pinda, pinda, lekka, lekka!

Honderd jaar geleden kwamen de eerste Chinezen naar Nederland. In de jaren ’30 kwamen zij vanuit Den Haag en Rotterdam naar Utrecht om hier pindakoeken te verkopen. Al snel werden de Chinese ‘pindamannen’ met hun blikken trommels op de buik een vertrouwd stadsbeeld. Ze riepen ‘Pinda, pinda, lekka, lekka, vijf cent’!

De eerste Chinezen vestigde zich in een typische oude volkswijk in het centrum van de stad: Wijk C. In tegenstelling tot Amsterdam en Rotterdam is er in Utrecht heel weinig meer te zien van het ‘Chinatown‘ uit deze periode. Het Volksbuurtmuseum Wijk C brengt daar verandering in en onthult een verborgen stukje Utrecht.

Het Volksbuurtmuseum Wijk C is te vinden in de Waterstraat in Utrecht.

Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.