Rolstoeldansen

Elke week komen zo’n tien mensen samen in het Rode Kruidgebouw aan de Koningsweg in Utrecht om te rolstoeldansen. Het lijkt misschien dat er niet veel mogelijk is zonder op de voeten te staan, maar niks is minder waar. De Rumba, Engelse Wals en de Samba is gemakkelijk te dansen op wielen.

In het zaaltje van het Rode Kruisgebouw worden geen wedstrijden gehouden, maar komen de mensen vooral samen voor de lol. Er zijn verschillende vormen van rolstoeldansen. Er zijn groepsdansen, partnerdansen en solodansen. Er zijn partners die beiden in een rolstoel zitten(duodansen) maar er wordt ook met een staande partner gedanst (combi dansen).


Om mee te doen hoef je niet per se gehandicapt te zijn. Het is een sport die iedereen kan beoefenen. Rolstoeldansen is volgens deelnemer Evert van Renswouw niet alleen voor mensen met een handicap.

[audio:http://www.campusblog.nl/wp-content/uploads/2010/06/Rolstoeldansen-klaar-Silas.mp3]
Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.