De paddo is dood, leve de truffel

De paddo mag dan wel verboden zijn, zijn broertje de truffel is nog steeds springlevend. Op beide paddenstoeltjes kan je trippen en hallucineren, maar omdat iemand besloot van de Nemo te springen na het gebruik van paddo’s is die verboden.

Smartshops-eigenaars in Utrecht vinden dat maar onzin, zoals valt te beluisteren in onderstaand audiofragment. Waarom zou je de ene hallucinerende drug wel verbieden en de ander, die precies hetzelfde werkt, niet?

Versterkte emoties

Volgens de eigenaars is het namelijk niet de schimmel zelf waar je je vreemd van gaat gedragen, maar versterkt het gewoon je emoties. Als je suicidale trekjes vertoont kan je dan ook maar beter niet naar de paddenstoelen grijpen. In dat geval is een bezoekje aan de smartshop sowieso niet bepaald raadzaam.

State of mind

In de shop word je namelijk op het hart gedrukt wat je absoluut wel en niet moet doen bij het gebruik van de smartdrugs. Klanten onder de achttien worden over het algemeen niet eens geholpen, zeggen ze bij de Utrechtse coffeeshop State of Mind.

De truffel wordt in Utrecht ondanks veel negatieve verhalen met regelmaat gebruikt. En mocht het misgaan, dan hebben ze bij State of Mind een gouden tip: grijp meteen alle suikers en vitamines die je tegenkomt. Ben je er zo weer vanaf.

[audio:http://www.campusblog.nl/wp-content/uploads/2010/06/Smartshops-Haytze.mp3]

4 gedachten over “De paddo is dood, leve de truffel

 • 17 april, 2012 om 11:32
  Permalink

  You really make it seem so easy along with your presentation but I in finding this topic to be really one thing which I believe I might by no means understand. It sort of feels too complex and very wide for me. I’m taking a look ahead to your subsequent submit, I¡¦ll attempt to get the cling of it!

 • 14 april, 2012 om 20:42
  Permalink

  Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 • 22 januari, 2012 om 14:03
  Permalink

  Reached your site through Stumbleupon. You already know I will be signing up to your rss feed.

 • 17 augustus, 2010 om 13:02
  Permalink

  Momenteel zijn er verschillende onderzoeken gestart(en herstart) die bekijken hoe de actieve en psychedelische stoffen in paddo’s en truffels,maar ook mdma,xtc en LSD. Personen kunnen helpen bij depressiviteit,kanker, doodsangsten en allerlei andere mentale en fysieke kwalen.
  Test personen spreken over een zaligmakend en levens veranderende ervaring die maanden na het experiment nog voelbaar zijn.

  Ondanks het verbod op paddenstoelen is er nog een levendige handel in kweeksets voor deze schimmel.Dit simpel weg om dat kleinschalige thuis kweek voor eigen gebruik nog steeds mag. Ook de truffel is thuis te kweken, het mooie daarvan is dat de meeste van die kweeksets truffels en paddo’s kunnen produceren.

  Over de ervaringen met psychedelica is geschreven door Huxley (bekend van A brave new world) Doors of perception en Leary die in de jaren ’60 geruime tijd experimenteerde met paddenstoelen op Amerikaanse universiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.