Sportverenigingen mogelijk weg van Uithof

De besturen van de studentensportverenigingen (SSV’s) menen dat het sporten in De Uithof zo duur wordt dat ze hun heil beter buiten het universiteitscomplex kunnen zoeken. In een brief aan het college van bestuur wordt de noodklok geluid, meldt het digitale Ublad.

De sportclubs hekelen in de brief de ‘draconische bezuinigingen’ die het universiteitsbestuur vraagt van de sportstichting Mesa Cosa, beheerder van Olympos. Omdat Mesa Cosa een oplossing moet zoeken voor het ontstane exploitatietekort van meer dan een half miljoen euro zullen de prijzen voor de huur van velden en zalen met zo’n dertig procent stijgen. Daarnaast worden bijdragen en subsidies die Mesa Cosa aan SSV’s verstrekt sterk verlaagd, waardoor Utrecht, dat al de duurste sportstad was voor studenten, nog prijziger.

Zo denken Voetbalvereniging Odysseus ’91 over een verhuizing en lacrosse-vereniging Domstad Devils denkt serieus na over nauwe samenwerking met de American Football-vereniging Domstad Dominators die in Overvecht-Noord speelt.

Volg hier het laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.