Studenten chauffeuren het liefst voor hun geld

Waar de een zijn geld verdient met vakken vullen en de ander urenlang in een callcenter aan de lijn hangt, zijn de meeste mannelijke studenten toch van het chauffeuren. Dikke, snelle en mooie bolides rijden is voor hen de ultieme manier om geld te verdienen.

Jurjen Koopmans mede-eigenaar van Chauffeursnet, een chauffeursdienst uit Utrecht, kan zich hier geheel in vinden. Ook hij begon als student chauffeur en volgens hem is daar veel voldoening uit te halen. “Voor een jongen is autorijden natuurlijk een van de leukere dingen in het leven. Als je dat kan combineren met het verdienen van geld is dat mooi meegenomen.”

Werken en toch studeren

Naast dat de studenten in mooie auto’s rijden hebben ze ook met wachttijden te maken wanneer ze een klant ergens hebben afgezet. Deze kunnen ze naar eigen wens invullen en dat komt de studie alleen maar ten goede. “Veel studenten kiezen ervoor om in die tijd hun huiswerk te doen en zorgen er op die manier voor dat ze hun studie op orde hebben. Ook kunnen ze ervoor kiezen om de auto van de klant te wassen en daar krijgen ze dan natuurlijk extra geld voor.”

Op weg in de trein naar een klant vertelt Norbert , die in dienst is bij Chauffeursnet, over zijn ervaringen. “Ik doe dit werk nu al twee jaar en ben nog steeds erg tevreden. Ik ben momenteel op weg naar Den Bosch en zal van daaruit de klant naar Dusseldorf rijden. Dan pak ik de trein weer terug naar Nederland en heb ik deze klus geklaard. Zo zie je nog eens wat en kom je ook ergens.”

Luxe sportwagens

De gedachte dat deze mannen alleen in luxe sportwagens rijden wordt door Norbert nog wel even tegengesproken. “Het is niet dat ik iedere week in een Ferrari of Porche zit. Het komt natuurlijk weleens voor, maar vandaag moet ik het doen met een Audi A8. Ook niet verkeerd…”

Eén gedachte over “Studenten chauffeuren het liefst voor hun geld

  • 10 oktober, 2012 om 11:23
    Permalink

    Bij de School voor Journalistiek zou men toch moeten weten dat het ‘chaufferen’ is, en niet ‘chauffeuren’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.