Traditionele lichaamsversiering

Al wat jaren twijfel ik over het nemen van een tatoeage. Vaak bedenk ik mij dan dat ik het niet wil doen omdat ik dat nu eenmaal wil. Niet zomaar een plaatje van het stadion van Utrecht op mijn linker kuitbeen of een getatoeëerde pleister over het litteken van mijn blindedarmoperatie. Nee, zoiets zal ik niet snel laten zetten.

Maar als ik zeg dat die tattoo een betekenis moet hebben daag ik het lot uit. Dan is het wachten totdat er iemand dood gaat. Is voor niemand leuk.

Dan is er nog de traditionele lichaamsversiering. Dit geldt niet voor ons land. Slechts het anker op de gespierde arm van een zeeman of schipper is tatoeage die vaker voorkomt dan normaal. Maar volgens mij gaat het hier vooral over de ‘stoerheidsfactor’ van de tattoo’s.

Tatau
Vanaf Utrecht gezien zo’n 12000 kilometer naar rechts liggen wat eilandjes waar tatoeeren tot een ware levensstijl is verheven. Het woord tatoo komt oorspronkelijk Tahitiaanse woord tatau. De betekenis van het woord heeft op ieder eilandje, daar rechts van Australië, een andere betekenis. Het komt er in ieder geval op neer dat het gaat over lichaamsversiering.

Kijk hier onder naar een filmpje over Tattoo Gert uit Zeist die wat laat zien van deze kleine kunstwerken.

Eén gedachte over “Traditionele lichaamsversiering

  • 21 januari, 2012 om 15:06
    Permalink

    naturally like your web-site however you need to test the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to inform the reality however I will certainly come again again.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.