Trajectum Lumen

Wie na zonsondergang door de binnenstad van Utrecht struint ziet meer dan alleen volle terrasjes en dronken studenten. Onder vele bruggen, op pleintjes en naast kerken zijn lichtkunstwerken te zien. De kunstwerken maken deel uit van de wandelroute trajectum Lumen, de weg van het licht.

Kunstwerk van Titia Ex

Kunstenaars hebben de vrije hand gekregen om steegjes, bruggen en kerken te verlichten. Kunstenaar Paul Baartmans verlichtte de Kromme Nieuwgracht. Door spiegels te plaatsen aan weerzijden van het water en deze te verlichten ontstaat een bijzonder beeld. Kunstenaar Erik Groen verrast wandelaars die via de Ganzenmarkt naar de Oudegracht afdalen. In de tunnel worden zij gevolgd door het licht dat de kleuren rood, blauw en groen aanneemt.

Het mooiste van alle lichtkunstwerken is zonder twijfel het wapen van Utrecht dat op dat de stadhuisbrug geprojecteerd wordt. Wie over het plein loopt overkomt iets bijzonders: het wapen van Utrecht komt los van de grond en volgt je voetstappen.

De lichtroute is elke avond, tot 2018, na zonsondergang te zien.

EĆ©n gedachte over “Trajectum Lumen

  • 23 januari, 2012 om 12:53
    Permalink

    It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or tips. Perhaps you can write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.