Utrecht Development Board

The Utrecht Development Board. Voor vele Utrechters is het een waar begrip. Een instantie die zich inzet om Utrecht op vrijwel alle mogelijke vlakken te verbeteren en te versterken. Hoe? We vroegen het aan de voorzitter, Trude Maas.

“De UDB probeert verschillende organisaties en individuen in Utrecht met elkaar te verbinden. Dit proberen we te realiseren door bijeenkomsten en stadslabs te organiseren. Dit zijn in feite gewoon bijeenkomsten waarin we een probleem aan de kaak stellen en het vervolgens gaan analyseren. Hierna gaan verschillende partijen verder met de resultaten van dit beraad en een paar maanden laten organiseren we weer een bijeenkomst. Dan kijken we naar wat er concreet uit de brainstormsessies is voortgekomen en dat gebruiken we om de problemen op te lossen.”

Utrecht
Trude Maas, een vastberaden vrouw en bestuurder in hart en nieren kijkt met twinkelende ogen wanneer ze over Utrecht praat. Wat haar zo drijft? De stad zelf. “Utrecht is voor mij niet alleen een woonstad, maar ook een werkstad en een studiestad. Utrecht heeft zoveel dingen die andere grote steden niet hebben. Maar we moeten er wel voor zorgen dat alles goed in contact blijft met elkaar. Dat de arbeidsmarkt bijvoorbeeld ook voor MBO studenten goed aansluit op hun afstuderen. Utrecht is soms zo gefocust op Hbo’ers, dat zij weleens worden vergeten.”

Dat de UDB zo’n hoog streven heeft is niet verwonderlijk wanneer je de ledenlijst bekijkt. Iedereen is vertegenwoordigd, van bedrijfsleven tot organisaties. Zo is bijvoorbeeld de partner van PricewaterhouseCoopers lid. Maar ook de algemeen directeur van de Rabobank Utrecht en een studente van de Universiteit Utrecht.

Verbinden, versnellen, verzilveren
Die diversiteit is volgens Maas goed te verklaren. “In feite zegt ons motto al genoeg. Dat is ‘verbinden, versnellen, verzilveren’. Hiermee geven we aan dat iedereen in contact moet staan met elkaar om iets voor Utrecht te kunnen beteken en om iets te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.