Van kop tot staart

Op de zaterdagmarkt op de Vredenburg kun je haar al van veraf horen; Cora van de viskraam. Ze begroet vaste klanten met een hartelijk ‘hallo lieverd’ en is altijd vrolijk. Maar dat is niet alles, ze is ook een vakvrouw. Voor een visje fileren draait ze haar hand niet om. Kop, staart, buik… Vakkundig snijdt ze de overbodige onderdelen eraf, zodat er een mooi filetje over blijft.

Een hele vis kopen is voordeliger dan een voorgesneden filet, maar hoe doe je dat eigenlijk? Een vis fileren?

Het is even oefenen, maar zodra je het onder de knie hebt kun je honderden euro’s besparen! Daarom ook maar meteen een receptje voor vis op de bbq. Het is tenslotte al zomer, dus de hoogste tijd!

Nodig:
– Kabeljauw of zeeduivelfilet met huid (koop stevige vis die niet snel uit elkaar valt)
– Rode peper
– Gele curry pasta
– Bosuitje
– Komijnpoeder
– Knoflook
– Koriander
– Zout en peper

Maak eerst een marinade. Hak het pepertje, de bosui en de knoflook fijn. Meng dit door een scheut olijfolie en breng op smaak met de kruiden, de currypasta, peper en zout. Marineer de vis hier ongeveer 20 minuten in. Leg de vis met de huid naar beneden op een hete bbq. De huid zorgt ervoor dat de vis niet uit elkaar valt en geeft een lekkere smaak. Bak de vis aan een kant en zorg dat hij net gaar is. Haal de vis van de bbq en strooi het korianderblad eroverheen. Besprenkel met citroen sap en serveer met een glas Riesling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.