Vedett heeft een nieuw gezicht

1.200 verschillende gezichten van onbekende Belgen sieren het etiket op de rug van het flesje Vedett, een luxepils van Brouwerij Duvel Moortgat. Na elk nieuw brouwsel zijn er 200 nieuwe gezichten. Een bier dat al meer dan veertig jaar bestaat, is vandaag weer hip, ook in Utrecht.

Wederopstanding

Het idee voor de wederopstanding van de oude merknaam rijpte bij de Brusselse horeca-exploitant Frédéric Nicolay. Hij opende een aantal trendy rond het Brusselse Sint-Goriksplein en rond de Dansaertstraat (nabij de Beurs). Hij ligt mee aan de basis van de heropleving van de Brusselse Sint-Gorikswijk. Oude afgetakelde herenwoningen en woonpanden verbouwt hij tot trendy horecazaken. Daar beleefde ook het biertje zijn tweede jeugd. Want weinig verbruikers zullen weten dat Vedett eigenlijk een stokoud biertje is, dat me een goed doordachte publiciteitscampagne opnieuw tot leven is gewekt.

Uitstraling

Onderdeel van de nieuwe uitstraling van Vedett, zijn de foto’s op de achterkant van het flesje. Alle consumenten kunnen een foto insturen en deze komt dan achter op de flesjes terecht. Ook is de marketing specifiek gericht op bepaalde kroegen in en paar kleine steden. Brandmanager Andy van Hassel: “We richten ons vooral op de creatieve klasse.” Dat doet Vedett onder andere door op een kleinschalige manier reclame te maken en in de juiste kroegen aanwezig te zijn die aansluiten bij de doelgroep. “Omdat we onderdeel zijn van Duvel, kunnen we ons die luxe permitteren.” Ook het logo is anders dan bij andere biermerken. “Vedett kiest niet voor een slang of stier, of ander stoer dier, maar een pinguin. Dat is natuurlijk een raar beestje dat niet helemaal stoer is. Dat past weer bij eigentijdse uitstraling va

n het merk.”

Succes

Het succes van Vedett is nooit gezien. In 2003 bleef de productie beperkt tot 1.500 hectoliter, in 2004 was dat al 8.000 hectoliter en dit jaar wordt op 15.000 hectoliter gemikt. Vedett werd in 1965 gelanceerd als vervanging van de in 1945 voor het eerst gebrouwen Export. Samen met Duvel is het één van de oudste bieren van Moortgat. Maar Vedett bleeft decennia lang beperkt tot een regionale pils voor de streek van Klein-Brabant. Of de hype blijft, zal de toekomst uit moeten wijzen.

Waar kan ik in Utrecht Vedett krijgen? Bekijk de onderstaande kaart:Utrecht – Vedett weergeven op een grotere kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.