Nanotechnologie de toekomst?

Ik bevind me in de theaterzaal in het science center NEMO in Amsterdam.  De zaal is gevuld met ongeveer 60 mensen, het merendeel bestaat uit mannen en vrouwen van middelbare leeftijd. Er wordt een debat gehouden tussen de voorstander en tegenstander van nanotechnologie. De voorstander is Dave Blank, de tegenstander Paul Borm , de presentatrise is Isolde Hallensleben.

Nanotechnolgie is volgens Wikipedia; de techniek die het mogelijk moet maken te werken met deeltjes in de grootorde van nanometers (een miljardste van een meter). Ingewikkeld allemaal, maar wat houdt dat precies in? Wellicht biedt Dave Blank uitkomst. Het lukt me niet zo goed om erbij te blijven, misschien ligt dat wel aan het betoog dat Blank houdt, hij vertelt erg ingewikkeld en dat zorgt ervoor dat mijn aandacht verslapt. Maar Borm daarintegen vertelt simpel en duidelijk.

Mogelijkheden nanotechnologie

Nanotechnologie biedt eindeloze mogelijkheden, maar er is weinig bekend over de risico’s die het met zich meebrengt. Borm vindt dat de overheid een groter rol op zich moet nemen, terwijl Blank vindt dat de overheid zich er minder mee moet bemoeien. Met nanotechnolgie kun je bv auto’s maken die op elektriciteit werken, Een sok die na een dag niet stinkt of een crème die het verouderingsproces écht vertraagt. Verder onderzoek in de toekomst moet  deze techniek veiliger maken, zonder risico is het niet, benadrukt Borm.

Een gedeelte van het debat over nanotechnologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.