Zwitserleven Ronde om Texel afgelast

De dag van ‘het rondje’ is elk jaar het hoogtepunt van de Zwitserleven Ronde om Texel. Zaterdag 19 juni stond al een jaar bij de zeilliefhebbers in de agenda. Maar het weer gooit roet in het eten. De Zwitserleven Ronde om Texel 2010 is voor het eerst in tien jaar tijd afgelast.

De patatkraam, de tribunes en de speakers staan al klaar. En ook de vlaggen en de zeilboten zijn al aanwezig op het strand. Maar dat allemaal kan de hoge golven van drie meter en de enorme wind niet tegen houden. ”Achter de grauwe golven valt soms een gat van vier meter en dat maakt het onverantwoordelijk”, vertelt Charel Douma van veiligheidscommissie.
Al vroeg in de ochtend waren de keurmeesters van veiligheid aanwezig op het strand. De kleine zonnestralen die af en toe door de grijze wolkenpartij schenen, zorgden nog voor een beetje hoop. Maar helaas, rond de klok van tien werd geconstateerd dat zeilen vandaag niet mogelijk is. ”De windsterkte en de golfhoogte heeft ons doen besluiten dat de Ronde niet door kan gaan”, aldus de speaker die door de wind amper te verstaan is.

Naast de Zwitserleven Ronde om Texel zouden vandaag ook de finales van het windsurfen plaats vinden. Ook deze wedstrijden gaan niet door. Voor de surfers zijn de hoge golven opzich geen probleem, maar de veiligheidsboten mogen het water niet op.
Geluk bij een ongeluk is er meer dan zeilen en surfen. Rond de klok van half twee zullen alle waterratten op het grote scherm voetbal kijken. Want winst van het Nederlands elftal is wel het minste wat men hier nodig heeft.

Wil je weten hoe de vrijwilligers, het publiek en de zeilers reageren? Luister dan het onderstaande radio fragment.

[audio:http/http://www.campusblog.nl/wp-content/uploads/2010/06/Rondje-Texel-afgelast-Malou1.mp3]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.