Documentaire: ‘When you’re strange’

Bijna twintig jaar na de speelfilm is er een nieuwe documentaire gemaakt over het leven van de rockband The Doors. En dan vooral over de eerste vijf jaar.
Drummer John Densmore, gitarist Robby Krieger, toetsenist Ray Manzarek en leadzanger Jim Morrison  worden ookwel de leden van één van de meest invloedrijke en mysterieuze  bands ooit genoemd. De rockband  The Doors beleefde het hoogtepunt van 1965 tot en met 1971.

The Doors
The Doors

Film

De speelfilm is gemaakt in 1991 door Oliver Stone. Val Kilmer vertolkt hierin de rol van Jim Morrison. In de speelfilm zie je vooral de hoogte- en dieptepunten van de band. De drugs, drank en vrouwen en ruzie die daarbij komt kijken.

Documentaire

When You’re strange is de naam van de nieuwe documentaire die gemaakt is door Tom DiCillo over deze rockband in 2010. Johnny Depp heeft de teksten ingesproken van deze documentaire die voor vele fans nieuwe beelden onthullen. Ondanks dat de band nog steeds bestaat gaat dit over de eerste vijf jaar van de band. De tijden dat alles nog nieuw en taboedoorbrekend was.

Als ik de documentaire vergelijk met de speelfilm heeft de documentaire voor mij een kant van ‘het leven’ van de band laten zien die ik in de film over The Doors vergeten was. Namelijk, de menselijke kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.