Alle basisscholen krijgen toolkit voor getraumatiseerde kinderen

Basisscholen krijgen hulp bij het ondersteunen van getraumatiseerde kinderen. Het UMC heeft een zogeheten toolkit ‘Kind en Trauma‘ ontworpen die bedoeld is om leerkrachten te voorzien van achtergrondinformatie, praktische tips en gegevens van gespecialiseerde instanties. De toolkit is nodig, omdat gemiddeld één op de zeven kinderen heeft een schokkende gebeurtenis meegemaakt.

De kit zal specifiek gebruikt worden voor de groepen vijf tot en met acht. De meest voorkomende trauma’s onder jonge kinderen komen voort uit een schokkende gebeurtenis zoals een auto-ongeluk, het verlies van een broertje of zusje of geweld. Volgens het UMC hebben veel leerkrachten hulp nodig bij het opvangen van de kinderen. Het hulppakket Kind en Trauma, dat bestaat uit een website en een boekje, kan hen helpen.

De Toolkit ‘Kind en Trauma’ is ontwikkeld met subsidies van Stichting Kinderpostzegels Nederland, Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving en Fonds Slachtofferhulp. Meer informatie over de toolkit is te vinden op www.kind-en-trauma.nl.

Ook is er een filmpje over de traumakit te zien op: http://www.umcutrecht.nl/subsite/kind-en-trauma/Film/Het-belang-van-de-toolkit/.

Binnenkort meer in een nieuwe aflevering van CampusCam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.