Aparte uitvindingen op Patent Parade

Het beste idee van Nederland, veel mensen denken het te hebben. Op de Patent Parade, een rondreizende, interactieve tentoonstelling van uitvindingen, zijn honderd ideeën te zien, die tot ontwikkeling zijn gebracht. In de Bibliotheek Utrecht zijn ze allemaal tot 25 september te bekijken. Daarna verhuist het hele circus naar Den Haag.

Op de Parade zijn verschillende interessante uitvindingen te zien. Zo is er de “beschuit met inkeping”. Door deze uitvinding van Theo Tempels, is het makkelijker om beschuit uit de verpakking te halen. Geen gepulk en beschuitjes die in stukken liggen meer. Even handig is de “Vacu Vin”, een wijnstopper waarmee aangebroken flessen langer kunnen worden bewaard. En wat te denken van de “WaxiTaxi”. Met deze uitvinding kun je op een gemakkelijke manier een aangestoken waxinelichtje in een waxinelichtjeshouder zetten. Geen verbrande vingers meer of kaarsjes die constant uitgaan.

Achter veel uitvindingen zit een verhaal. Sommige uitvindingen zijn handig, en andere weer creatief.  Zo is Johan Vlemmix, die van de Partij van de Toekomst en het programma ‘Te land, ter zee en in de lucht’, de uitvinder van de “Lichtgevende shuttle”. Om badminton een spannender imago te geven, is ‘blackminton’ bedacht. Dat wordt gespeeld in het donker, met ultraviolet licht, fluorescerende lijnen en de lichtgevende shuttles. Hierdoor moet de sport attractiever worden, niet alleen om te doen, maar ook om naar te kijken. De Lieventum daarentegen is weer goed voor het milieu. Theo Lieven bedacht iets, om kraanwater te besparen. Slechts 3% van het kraanwater gebruiken we en de rest gaat het riool in. Met de kraan van Lieven worden per douchebeurt ongeveer zeven emmers water bespaard.

Zeer de moeite waard dus, om op de tentoonstelling rond te kijken. Binnenkort in CampusCam: Wat moet je doen als je zelf een goed idee hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.