Broeinest van muzikaal talent

Advocaten, metal heads, alle variaties van mensen en muziek komen bijeen in DB’s. Zij repeteren in de oefenstudio’s en daarnaast is er de mogelijkheid om op het poppodium terecht te komen.

Ontstaan

DB’s bestaat zestien jaar en is opgericht door Paul de Brabander. Na jarenlang bij Tivoli gewerkt te hebben, heeft hij het besluit genomen oefenstudio’s op te richtten. Het bedrijf zat eerst gevestigd aan de Jekerstraat, maar moest wijken voor de bouw van een huizencomplex. Het oude CAB-gebouw stond leeg en daar zijn ze toen naar toe verhuist. Vroeger was dit gebouw het centrale automobiele herstelbedrijf. Nu is het omgetoverd tot een lokatie waar muzikaal talent zich kan ontplooien. Jong,oud, punk, klassiek iedereen kan zijn passie voor muziek met elkaar delen.

Poppodium

In DB’s zijn niet alleen maar oefenstudio’s. Er is ook een podium, dat ongeveer 120 avonden per jaar bezet is. Internationale bands worden op deze avonden afgewisseld met Utrechts talent. Dit geeft de lokale musici ook de mogelijkheid om een groter publiek te bereiken, gezien het feit dat ze vaak in het voorprogramma van bekende bands worden geplaatst. Stichting Ruis doet de exploitatie van dit onafhankelijke poppodium.

Er is muzikaal talent genoeg in Utrecht. Wekelijks komen er tussen de 250 a 300 Utrechtse muziekfanaten repeteren. Bekende namen als Jam, Racoon, Kyteman en Spinvis hebben ook meerdere malen gebruik gemaakt van deze lokatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.