Cruiseschip-wonen in Utrechtse binnenstad

Goed nieuws voor iedereen die nog op zoek is naar een gezellig en modern huis midden in het centrum. Het kleinste huis van Utrecht staat namelijk te koop!

Van buiten lijkt het alsof je er je kont nog niet kunt keren. Maar eenmaal binnen weet je niet wat je overkomt; je waant je op een heus cruiseschip. Weliswaar niet in het water, maar aan de kade. De vraagprijs liegt er niet om (€ 585.000 k.k., red.), maar daar krijg je ondermeer 2 badkamers, 2 keukens en 3 wc’s voor terug. En dat allemaal verdeeld over 7 woonlagen!

Parkeerplaats vs. Kleinste Huis
RTL Nederland

Kleinste huis

Het opzienbarende pand aan de Kromme Nieuwegracht 2 in het centrum van Utrecht, wordt met zijn 117 vierkante meter aan beschikbare woonruimte ook wel het kleinste huis van Utrecht genoemd. Maar die bewering blijkt onjuiste, het huis is namelijk gebouwd op de kleinste kavel. In de jaren ’30 werd een kleine woning annex winkel gesloopt om de straat te verbreden. Echter, die plannen zijn nooit uitgevoerd en sindsdien werd het stukje grond gebruikt als parkeerplaats. Een Utrechts architectenbureau zag er acht jaar geleden een uitdaging in om er een huis te bouwen en kocht de kavel. Op het stukje grond van drie bij vijf meter is een kleine, moderne woning van 117 vierkante meter gerealiseerd.

Keuken
Sluijmer en Van Leeuwen

Cruiseschip

Om ruimte te winnen en efficiënt met de ruimte om te springen, is het huis opgetrokken uit een skelet van roestvrij staal en glas. In het huis is veelal gekozen voor een houten afwerking en zijn er diverse meubelstukken in het interieur verankerd. Het huis heeft functionele ruimtes te over en heeft als klap op de vuurpijl op 14,5 meter een panoramisch uitzicht over de Domstad. Als je niet beter zou weten, zou je jezelf op een cruiseschip wanen.

Ga op verkenning door de Kromme Nieuwegracht in Utrecht:


Grotere kaart weergeven

Benieuwd naar dit huis? Kijk dan binnenkort de reportage van CampusCam op UStad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.