Echte poloërs zijn niet bang voor regen

Het woord polo roept bij veel mensen de gedachten op van rijke lui op dure paarden. Dat polo ook op een stalen ros gespeeld kan worden is minder bekend. En omdat deze sport ook in Utrecht beoefend wordt, besloten wij van Campus Cam daar een item over te maken. In de regen.


Wachten in de regen...
Wachten in de regen

Het is donderdagavond, en na een kleine zoektocht met behulp van googlemaps op de mobiel, staan we bij een verlaten handbalveldje gelegen op het sportterrein van VSC. Om 19.00 wordt er hier bikepolo gespeeld. Echter, het is tien voor zeven en er is nog geen speler te zien. Wel dikke zwarte wolken aan de lucht. Net wanneer de twijfel begint te kriebelen over of ze nog wel komen, en of we wel bij het goede veldje staan, komen er twee mannen op de fiets het veld op rijden. De eerste druppeltjes beginnen al uit de lucht te vallen.

Skistokken en PVC buizen

natte fietsers
Natte fietsers

Na kort interview kan het spelen beginnen. In tegenstelling tot paardenpolo is bikepolo geen hele dure sport. Een beetje creativiteit is wel vereist. De slagstok maak je van een oude skistok met daaraan een stuk PVC buis. Als balletje wordt dezelfde als bij hockey gebruikt, maar dan met het water eruit gehaald. Maar aan water geen gebrek want de regen begint nu echt door te zetten. Bij gemis aan een regenkap wordt een ingewikkelde constructie verzonnen van jassen in een poging om de camera droog te houden. Een echte poloër is niet bang voor een beetje regen, dus de mannen op de fietsen spelen stug door. Gelukkig maar, anders was ons item letterlijk in het water gevallen.

Als om 20.30 de regen echt met bakken uit de hemel komt storten, houden ook de stoerste bike poloërs het voor gezien. Er wordt nog een laatste sprintje getrokken, in de richting van de voetbalkantine.

Meer weten over bike polo? Kijk dan naar Campus Cam op Ustad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.