“Er gebeuren hier af en toe wel ‘vieze’ dingen in hoekjes”

Het poppodium Ekko bestaat sinds 1986, na een afsplitsing van studentenverening S.S.R, (Societas Studiosorum Reformatorum). In de begin jaren was het een jongerencentrum. Meerdere malen was Ekko bijna gesloten. In 2000 wilde de gemeente Utrecht  de subsidie aan Ekko stop zetten. Gelukkig is dat niet gebeurd, mede door vele protestacties. In 2002 werd het zelfs uitgeroepen tot het Poppodium van het Jaar door de Verening van Nederlandse Poppodia (VNP).

Ekko heeft haar bestaan te danken aan haar vrijwilligers, hier vertellen er twee wat hun werk zo leuk maakt.


Nina Leeftijd: 20 Werkt in Ekko: sinds 2009 Fuctie; Barmedewerker

“Waarom Ekko en niet honden uitlaten bij een asiel?

Nina (lacht): “Heel simpel, ik heb daar eigenlijk nooit aan gedacht. Ik ging bij Ekko aan de slag omdat ik, eigenlijk zoals iedereen, mensen wilde leren kennen en ik vond Ekko heel erg gaaf. En nu een jaar later is het nog steeds heel tof. Er werken alleen maar leuke mensen en nou ja, het is gewoon super leuk om te doen.”

Gebeuren er hier wel eens grappige dingen?
“Zo vaak joh, Ekko kent veel hoekjes waar nog wel eens ‘vieze’ dingen gebeuren. Soms gaan er ook broeken naar beneden , dat soort dingen. Maar het wordt nooit ordi. Zo’n tent is Ekko niet. Er komen ook vaak leuke jongens in Ekko, (giechelt) en als barmedewerker kan je daar dan lekker mee flirten.”

Eline van Beek. Leeftijd: 22 Werkt in Ekko: sinds 2006 Functie: Stagemanager
“Waarom werk je als vrijwilliger in Ekko?”
Eline: “In eerste instantie ben ik hier begonnen om mensen te leren kennen, ik woonde net in Utrecht en kende nog niemand. Vriendin nam me een keer mee naar Ekko en zo ging het balletje rollen. Ik werk hier nu al ruim 4 jaar en het is nog steeds heel leuk, ik was eerst barmedewerker maar dat ging al snel vervelen. Nu ben ik stagemanager en zo heb je veel contact met de bandjes, dat is echt heel tof. Ook is echt iedereen aardig die hier werkt, we zijn een hecht team. 1 keer per jaar gaan we een weekend weg met zijn allen en dat is echt legendarisch, er wordt gezopen, gelachen en we doen de gekste dingen.”

Kan Ekko zonder vrijwilligers?
“ Nee absoluut niet, als wij er niet waren bestond Ekko niet. Het budget is klein, en we leven van subsidie. Daarom is het ook zo bijzonder dat iedereen hier blijft werken en dat gratis. Dat zegt wel wat hoe de sfeer hier is. Onze directeur Andre Baars benadrukt ook elke keer hoe geweldig hij het vindt dat wij met plezier bij Ekko werken en hoe trots hij op ons is.”

Ekko krijgt subsidie van de gemeente Utrecht en hoopt nog velen jaren te bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.