Gamepreview: Swords and Soldiers [PS3/PC]

Het Utrechtse bedrijf Ronimo Games maakte vorig jaar naam met het spel “Swords and Soldiers”. De 2D Real Time Strategy game werd alleen verspreid via WiiWare, de downloadservice van de Nintendo Wii. Na lovende kritieken en redelijke verkoopcijfers wordt er in het gezellige kantoor aan de Vinkenburgstraat gewerkt aan een versie voor de Playstation 3 en de PC. CampusBlog ging langs voor een hands-on met het spel.

Aan de linkerkant van het scherm staat mijn toren. Buiten beeld, helemaal aan de rechterkant, bevindt zich de vijand. Via een menuutje kan ik verschillende soorten legertjes bouwen, die uit zichzelf richting de tegenstander lVikingen zijn fysiek sterkopen. Maar mijn vijand kan dat natuurlijk ook. Wie het eerst de toren van de ander heeft verwoest, is de winnaar.

Geen makkie

Het klinkt gemakkelijk, en in de basis is het dat ook. Maar waar deze game van Ronimo Games in uitblinkt, zijn de vele kleine toevoegingen die het simpele concept toch een flinke diepgang geven. Zo kun je kiezen uit drie verschillende volken om mee ten strijde te trekken, die alle drie een andere gameplay meebrengen. De Vikingen die ik aan mijn zijde heb, zijn bijvoorbeeld fysiek erg sterk, maar de vijandelijke Aztecen hebben krachtigere magische spreuken.

Elk volk heeft ook weer veel verschillende legers, die er allemaal even koddig uitzien. Zo zijn er bijlengooiers, die vanaf een afstandje hun opponent bekogelen. Maar ook lopen er Vikingen met een grote hamer rond te zeulen, die weliswaar vernietigend uit kunnen halen, maar dan wel weer erg langzaam zijn. Verdere uitbreidingen compliceren de boel nog verder, bijvoorbeeld de mogelijkheid om nieuwe torens te bouwen, de optie om nieuwe soorten legers aan te schaffen, en magische spreuken als bliksemschichten en de verwoestende Hamer van Thor die het leven van de tegenstander zuur kunnen maken.

Azteken zijn beter in magieGame Over

Al met al is het een spel dat gemakkelijk is om op te pakken, maar moeilijk om te overwinnen. Zelfs op de makkelijkste stand werden de Vikingen van uw verslaggever, die toch geen beginner is qua gaming, uiteindelijk de grond in gestampt. Met de vele verschillende modes die straks in het spel zitten, zoals een campaign met 1o levels en een challenge mode met specifieke doelen, kan de game divers genoeg zijn om lang te blijven boeien. Ook een multiplayer mode staat in de planning. Een spel om in de gaten te houden.

Swords and Soldiers komt rond oktober uit voor de Playstation 3 en PC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.