Gamesindustrie Utrecht groeit gestaag

Utrecht kent rond de vijftig gamedevelopers. De meeste zijn kleine bedrijven die opgericht zijn door jonge, pas afgestudeerde ondernemers. In CampusCam kunt u binnenkort een serie portretten over deze bedrijven zien. De meeste van hen worden geholpen door de Dutch Game Garden, opgericht door de Taskforce Innovatie.

Dutch Game Garden

“Als eerste helpen we ze met het vinden van kantoorruimte,” zegt Alma Schaafstal, directeur van de Taskforce Innovatie. Volgens haar is het zo makkelijk niet om een geschikte ruimte te vinden. In het grote pand van de Dutch Game Garden vinden de bedrijven niet alleen onderdak; ook het feit dat zo veel bedrijven in één gebouw zitten is positief. “Zo kunnen ze van elkaar leren en profiteren.” Het gebouw wordt sinds deze zomer gebruikt en staat op de Neude.

Juridisch

Ronimo Games

Jasper Koning, developer bij het Utrechtse Ronimo Games, was vooral blij met de juridische hulp die hen werd geboden. Op een gegeven moment verkochten zij een gameconcept aan een grote uitgever. Daar kwamen ingewikkelde contracten bij kijken. “Dat kunnen we zelf dan wel gaan lezen, maar we snappen er niks van. Nu hebben we een advocaat die we in kunnen schakelen.”

Gamestad

Ook voor financiële of technische hulp kunnen de Dutch Game Garden en de Taskforce Innovatie ingeschakeld worden. Maar de organisaties beschikken ook over een uitgebreid netwerk, waarmee  nieuwe bedrijven makkelijker internationaal kunnen handelen. Met al deze hulp en de toewijding van de gemeente en de provincie Utrecht kan onze stad binnen een aantal jaar uit gaan groeien tot serieuze gamestad.


Grotere kaart weergeven

Maandag 20 september start de serie Utrecht Games City in CampusCam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.