Dames, voetbal kijken is echt wel leuk!


Door: Anouk Dehue

Het is al tien over half negen dinsdagavond. Vloekend op de wind fiets ik naar huis. Hoe kan het toch dat je áltijd wind tegen heb met fietsen, zowel heen als terug? Hoe dan ook ik moet doorfietsen, ik wil geen minuut missen van één van mijn favoriete televisieprogramma’s. Met een grote plof beland ik precies om precies kwart voor negen op de bank en zet de televisie aan. Kijk daar zijn ze: strakke koppies die recht in de camera kijken wachtend op wat komen gaat. Nog net op tijd trek ik de zak paprika chips naar mij toe, terwijl het eerste fluitsignaal te horen is. De bal begint te rollen: FC Twente en Internationale zijn zonet begonnen aan de eerste wedstrijd in de Champions League.

Inderdaad ik ben een vrouw en op dinsdagavond kijk ik geen Desperate Housewives of Ugly Betty, maar voetbal. Wie kan dat nu geen leuke televisie vinden?  Tweeëntwintig mannen, correct, tweeëntwintig miljonairs, die met bloed, zweet en tranen zich een weg  naar het doel vechten. En dan die ontlading als ze dat doel hebben gevonden! Dat heb je bij je eigen vent denk ik nog nooit gezien… Echt waar, het is leukere televisie dan vier vrouwen op Wisteria Lane die zich met bloed, zweet en tranen op hun ultieme droomman storten. Dat zie ik in mijn eigen vriendinnenkring iedere dag!

Het fluitsignaal is weer te horen, de climax van de avond: shirtjes ruilen! Torso’s van bezweten sportmannen komen á public te voorschijn. Met een eindstand van 2-2 druipen de half naakte mannen tevreden het veld af. Het was weer een geslaagde voetbalavond!

Gelukkig zijn er nog meer meiden die voetbal fantastisch vinden en ook echt hun geld proberen te verdienen als voetbalvrouw! Kijk binnenkort naar CampusCam voor een portret van één van de speelsters van FC Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.