‘In Sittard vergeten ze de grachten’

UTRECHT – Op festivals en bouwplaatsen zijn ze eigenlijk niet weg te denken: de portable toiletten. Maar deze toiletten moeten ook schoongemaakt worden. Richard Evers, vrachtwagenchauffeur op een zuigwagen van Boels, maakt deze toiletten, Bioboxen, schoon.

Dit kan binnen enkele minuten gebeuren, maar dan moet een chauffeur geen vertraging oplopen onderweg. “Helaas, gebeurt het toch vaak dat het niet zo vlekkeloos gaat,” zegt Richard. Zo staan de Bioboxen niet altijd op een toegankelijke weg. “Ik moet dan verder van de Biobox gaan staan met mijn wagen en de slang van mijn zuigwagen verder uitrollen. Dat kost meer tijd.”

Grachten

Maar ook de grachten in Amsterdam en Utrecht zorgen voor oponthoud: een auto inhalen is onmogelijk in de smalle straatjes. “Ik sta dan soms een kwartier stil, terwijl ik normaal maar vijf minuten nodig heb voor een Biobox. Ik doe er dan vijftien minuten langer over,” analyseert Richard.

In Sittard, waar het hoofdkantoor van de afdeling Bioboxen van Boels zit, wordt volgens Richard te weinig rekening gehouden met deze omstandigheden. “Het lijkt wel alsof ze in Sittard vergeten dat steden als Amsterdam en Utrecht grachten hebben, die ervoor zorgen dat het niet zo snel gaat als zij denken,” verzucht Richard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.