Koop niet meteen die dure auto!


Sommigen halen hun diploma, gaan solliciteren en werken hun hele leven van 9 tot 5. Natuurlijk helemaal niks mis mee! Maar andere jongeren willen meer dan dit en beginnen voor zichzelf….

Arnoud van Dorp is zo’n jonge, zelfstandige ondernemer. Als 25-jarige heeft hij al twee goedlopende zaken in Den Haag en Zoetermeer: Webtraders, een internet communicatie bureau, en Bikesplaza, een fietswinkel. Ook altijd gedroomd van je eigen onderneming? Arnoud vertelt de do’s en dont’s, dus let op!

Do’s
“Maak gebruik van je leeftijd, het kan in je voordeel werken. Mensen vinden het vaak erg leuk om jonge, ambitieuze mensen aan het werk te zien. Ze gunnen je succes en dat kan klanten opleveren. Verder is het heel belangrijk om te netwerken: je bent wie je kent. Zorg dat zoveel mogelijk mensen weten wat jij precies doet of verkoopt. Verder moet je in je eigen idee blijven geloven. Ondernemen is nu eenmaal vallen en opstaan, je moet je droom niet te snel opgeven.”

Dont’s
“Maar je moet ook uitkijken als je jong bent, bijvoorbeeld met geld uitgeven. Koop niet meteen een dure auto of andere luxe spullen als je wat geld begint te verdienen. Je zult het geld namelijk nog hard nodig hebben bij financiële tegenvallers zoals belastingaanslagen. Op het moment dat je groeit krijg je ook steeds meer personeel. In het begin is iedereen nog enthouisiast, maar hoe meer personeel je krijgt, hoe minder enthousiast mensen worden. Het is namelijk niet hun eigen bedrijf, maar gewoon hun baan! Besef dat.”

Wil je jonge  ondernemers uit Utrecht aan het werk zien? Kijk dan binnenkort naar CampusCam!

http://www.youtube.com/watch?v=Blfimu6Mp_0

Egbert Hennen over jonge ondernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.