Krijgskunst in het bos

De meeste vechtsporten draaien om het gevecht. Maar dat is niet het enige. Belangrijk zijn ook de balans, techniek en tactiek. Jeroen Heindijk beoefent Pencak Silat. Dit is niet per direct een vechtsport maar een krijgskunst.

Pencak Silat komt oorspronkelijk uit Indonesië. De krijgskunst heeft het doel jezelf te leren verdedigen met bewegingen die afgeleid zijn van de natuur.  Elk gebied in Indonesië heeft zijn eigen variant van de sport. De verschillende varianten zijn afgekeken van dieren uit de omgeving. Het doel van Pencak Silat is eenwording met jezelf, de natuur en de omgeving.

Jeroen Heindijk beoefent Pencak Silat al jaren. Hij is een echte natuurliefhebber en geeft trainingen in de bossen van Zeist. Iemand zachtjes raken na een beweging met volle snelheid vindt Jeroen erg fascinerend. De bewegingen geven hem  kracht. Hij staat graag met zijn voeten in het zand tijdens de training in het bos.

Wil je meer van Jeroen weten?   Kijk dan naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van CampusCam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.