Mary Poppins feest van herkenning

De zaal van het Circustheater in Scheveningen stroomt zondagmiddag vol. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s gaan gezellig met de kinderen een dagje uit. Iedereen heeft de film weleens gezien. Mary Poppins, de toverende nanny het leven van de familie Banks op zijn kop zal gaan zetten. Deze middag speelt jammer genoeg niet de Baarnse Sophie Veldhuizen de hoofdrol, maar Noortje Herlaar. De enige tegenvaller van de show.
Beide dames hadden deelgenomen aan het programma “Op zoek naar Mary Poppins”, en alhoewel Herlaars had gewonnen, kreeg ook de Utrechtse musicalster de kans om te schitteren als de kleurrijke gouvernante. Deze middag we dus jammer genoeg niet. Toch zijn de verwachtingen hoog gespannen. Als de muziek klinkt, verstomt het geroezemoes direct. De show gaat beginnen!

Herkenning

De muziek klinkt. Het geroezemoes verstomt direct. De show gaat beginnen!Een feest van herkenning, zo kun je de musical wel noemen. De twee verwende kinderen Michael en Jane Banks, en de vele tientallen nanny’s die geprobeerd hebben om ze op te voeden. Gillend verlieten ze het huis weer, door alle streken die de kinderen uithaalden. Iedereen, behalve Mary Poppins. Gebracht door de wind, leert ze de kinderen belangrijke levenslessen door gebruik te maken van een dosis plezier en zoetigheid.

Genieten

Het publiek geniet, dat is duidelijk te merken. Er wordt veel gelachen en geklapt. De twee verwende kinderen worden ontzettend goed neergezet en de acteurtjes kunnen heel goed zingen. Noortje Herlaar is een overtuigende Mary Poppins, die daadwerkelijk met paraplu en al door de lucht vliegt. Het decor is inventief opgebouwd uit verschillende lagen, die als een groot uitklapboek naar voren komen. Je gaat zo mee van de woonkamer naar de zolder, naar het park en weer terug. Heel mooi gedaan dus.

Utrechts trots

Naast dat de musical de moeite waard is, is het natuurlijk ook leuk om naar talent uit de eigen provincie te kijken. Je moet dan natuurlijk wel even achterhalen wanneer Veldhuizen de kleurrijke nanny speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.