Medicijnen testen lucratief studentenbaantje

Medicijnen testen is een lucratieve manier voor studenten om snel geld te verdienen. Een paar dagen in een kliniek doorbrengen, en ze hebben weer een paar honderd euro in the pocket. Hierbij worden de eventuele risico’s al snel vergeten.

Voor een 5-daags verblijf als vrijwilliger bij geneesmiddelenonderzoeker PRA International krijg je bijna 1000 euro. In ruil daarvoor moet je een medicijn ter behandeling van een cocaïne verslaving testen.

Aantrekkelijk

Dat is snel verdiend, en een reden waarom het zo aantrekkelijk is voor studenten. Door het meedoen aan medicijnproeven kun je in een paar dagen tijd een maandloon binnenhalen. Bovendien is het meestal maar een paar dagen ‘werk’, waar veel studenten wel een paar hoorcollege’s voor willen missen.

Risico’s

Maar hoe zit het dan met de risico’s? Daar zijn de meeste studenten niet van op de hoogte of ze worden onderschat. Hoewel de meeste onderzoeken in Nederland redelijk veilig zijn en er relatief weinig incidenten hebben plaatsgevonden, is het niet uitgesloten dat er iets mis kan gaan.

Bekijk een video over PRA International en hun kliniek

Google Images

De medicijnen die op mensen worden getest hebben al heel wat konijntjes en ratten voorbij zien komen (en heengaan). Vervolgens worden de medicijnen in dubbelblinde onderzoeken op groepen mensen getest.

Hoewel de ingecalculeerde risico’s niet erg groot zijn kan niet worden gegarandeerd dat het medicijn veilig is. Het wordt niet voor niets eerst nog op mensen getest.

Dus waarom laten studenten zich nog steeds verleiden tot dit soort gevaarlijke ondernemingen? Nemen ze de eventuele bijwerkingen voor lief om snel geld te vangen? En wat vindt hun omgeving er eigenlijk van?

Binnenkort volgen de antwoorden op deze vragen in een van onze uitzendingen van CampusCam. Blijven kijken dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.