Moment van de waarheid voor NS

Na de winter van vorig jaar zijn er nog maar weinig treinreizigers die vertrouwen hebben de komende maanden. Toen bevroren de wissels en ontstond er onnoemlijk veel vertraging. Toch vergeten reizigers dat de herfst ook een spannende tijd is voor de NS.

Imago

De NS heeft ruim honderd miljoen euro gestoken in het spoorwegennet, maar toch is het herfst- / winterimago van de NS ontzettend slecht. “Ik weet nog zo goed dat we vorig jaar gratis thee en koffie kregen voor de vertraging, stond ik vet lang in de rij en was het op! Daarna heb ik de NS vervloekt.” Vertelt treinreiziger Tom die nu op weg is naar Eindhoven en wacht op zijn trein (zonder vertraging).

Zand en glijmiddel

Er is vooral geïnvesteerd in de spoorwissels op belangrijke knooppunten, een eigen weerbureau en extra personeel tijdens extreme weersomstandigheden. Voor iedereen die denkt dat de NS de herfstblaadjes op het spoor vergeet, hoeven zich geen zorgen te maken ook hier is aan gedacht. Zand op het spoor en een bepaald glijmiddeltje moeten voorkomen dat treinen slippen en wielen beschadigen. “Ik heb dat altijd zoiets kneuzigs gevonden, dat zo’n groot ding het verliest van een paar blaadjes op het spoor.” Vertelt Marlieke die op weg is naar Meppel (geen vertraging, wel de trein gemist)

De ontknoping

De climax van het treinseizoen gaat beginnen en de NS kan geen gele kaarten meer gebruiken. Alleen met een vlekkeloze periode kan de NS zijn imago opvijzelen. Toch hebben sommige reizigers de hoop al helemaal opgegeven: “Kan niet wachten tot ik een auto kan kopen. Sta ik misschien wel in de file, maar kan ik wel altijd zitten en gewoon lekker roken.” Vertelt Jeroen die naar Sittard reist (geen vertraging, wel werkzaamheden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.