Pitch and Putt, het nieuwe simpele golf

Geen dure auto’s op de parkeerplaats of grote tassen met golfclubs. Nee, voetbalteamuitjes en verliefde stelletjes die even iets anders willen.

Het was nog niet eens supermooi weer, maar het was een drukte van jewelste op de Pitch & Putt in Reuver. Voor alle mensen die nog steeds denken dat het hier om een soort van midgetgolf gaat hebben het mis. Het is gewoon golfen zonder een GVB. (golfvaardigheidsbewijs)

Ruitjesbroek

Kleine banen van maximaal 90 meter en je hebt maar twee clubs nodig (een pitcher en een putter) om de 18 holes te lopen. De sport is al sinds 1929 in Europa, maar het lijkt nu pas een beetje aan te slaan in Nederland. Golf wordt wel populairder, maar het blijft een dure sport. Pitch en Putt is er om de mensen kennis te laten maken en de sfeer is er ook veel losser. Geen strenge voorschriften en geruite broeken, maar gewoon een soort knikkeren voor volwassene.

Goed voor de sport

Informatiebordje

“Als het een beetje mooi weer is in het weekend dan is het hier echt heel druk.” Vertelt Koen die bij de receptie werkt. Het leuke volgens Koen is dat de golfsport zo voor iedereen toegankelijk wordt: “We zien hier echt zo veel verschillende mensen komen, over tien minuten komt hier een voetbalteam en twee uur later is er weer een familie-uitje.” Of de golfsport ooit van zijn imago gaat afkomen, dat weet niemand, maar Pitch and Putt zorgt wel voor een frisse wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.