Polderpanna in de weilanden

Zestig jongeren uit de provincie Utrecht gaan op zondag 19 september de strijd met elkaar aan voor de PolderpannaCup. Het sportevenement wordt gehouden in Woerden namens de campagne ‘Het is lekkerder in het landschap’.

Voetbalveld
Foto: NOS headlines

De campagne wil in samenwerking met provincie Utrecht jongeren laten zien dat het leuk is in de Utrechtse landschappen. In de race voor de PolderpannaCup zullen teams van vier personen in de weilanden van Kamerik (Woerden) tegen elkaar gaan spelen. De bedoeling van het spel is dat de bal tussen de benen van de tegenspeler doorgaat. Naast de PolderpannaCup zijn er ook andere prijzen te winnen. Hierbij helpt voetbalclub FC Utrecht, de club geeft namelijk gratis kaarten voor belangrijke voetbalwedstrijden weg.

De campagne is een onderdeel van het Ruimtelijk Actieprogramma (RAP). Naast de landschapscampagne heeft de provincie ook projecten die onder andere de stad- en landfietsverbindingen verbeteren.

De ‘Het is lekkerder in het landschap’-campagne organiseert vaker bijzondere activiteiten in de natuur. Zo was er al eerder een luchtballonnentocht en een groot diner op vliegbasis Soesterberg. Eind oktober/begin november volgt weer een bijzondere activiteit.

Bij het toernooi van aankomende zondag zal burgemeester H.W. Schmidt van de gemeente Woerden samen met zijn vrouw waarschijnlijk aanwezig zijn.


Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.