Stitch ‘n Bitch, breien is weer in

Breien, dat doen alleen bejaarden. Sinds een paar jaar niet meer. In Utrecht zijn maar liefst 3 zogenaamde Stitch ’n Bitch groepen, vrij vertaald Breien en Bep groepen. Geen duf lesje breien, maar samen in het café breien en kletsen.

Stitch ’n Bitch is overgewaaid uit Amerika en geeft iedereen van jong tot oud de kans gezellig samen te breien. Het is geen cursus dus iedereen maakt wat hij of zijwil en wisselt tips uit. Veel ervaring is niet nodig het is de bedoeling dat je van elkaar leert en natuurlijk gezellig kunt kletsen. Daarbij is breien niet alleen praktisch, bij verschillende Stitch ’n Bitch groepen zul je horen dat breien het nieuwe yoga is en dus een manier om te ontspannen.

Hollywood
Als beroemdheden met de breinaalden gezien kunnen worden, dan toch iedereen. Volgens Stitch ’n Bitch Nederland worden onder andere Julia Roberts, David Arquette, Kate Moss, Sarah Jessica Parker, Uma Thurman, Russell Crowe, Geri Haliwell en Cameron Diaz wel eens met de breinaalden gespot. Of de sterren er iets mee te maken hebben of niet, het zijn niet alleen maar bejaarden die komen breien. Zelfs komen er af en toe mannen om de hoek kijken, maar het grootste gedeelte van de breiers is toch vrouwelijk.

Boeken
Naast de vergeelde oude breiboeken die nog bij oma in de kast liggen, zijn er ook boeken in een jong en nieuw jasje. Met titels als ‘Stitch ’n Bitch Nation’, ‘Happy Hooker’ en ‘Breibabes’ klinkt breien al een stuk minder oudbollig. Een leuke kaft erop en niemand zal zich meer oud voelen wanneer ze deze boeken in de kast hebben. Dus wil je toch eerst wat kennis op doen of gewoon thuis lekker doorgaan met breien, dan is er aanbod genoeg. En voor een gezellig breigroep kun je in buurthuis Zuilen, de Winkel van Sinkel en café Hofman terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.