Stressen achter de rode loper

De openingsfilm van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Hét rode loper-moment voor tientallen Bekende Nederlanders en iets minder bekende Nederlanders. Pers, belangstellenden en groupies stonden woensdagavond langs het rode tapijt om niks van het evenement te missen.


Foto: Pauline den Hartog Jager

“Help, hoe heet zij ook alweer?” sist een fotograaf naar een cameraman terwijl actrice Eva van der Gucht, bekend van de serie Single, langs de flitsende camera’s loopt. “En hij dan, hij komt mij ook bekend voor!” fluistert een verslaggeefster naar een andere fotograaf, wijzend naar demissionair minister Ernst Hirsch Ballin. De acteurs, actrices en andere Bekende Nederlanders lijkt het niets uit te maken. Die paraderen rustig voorbij.

Foto: Pauline den Hartog Jager

Niet creatief

De journalisten langs de rode loper zijn niet bepaald creatief in hun vraagstelling. Want Reinout Oerlemans, Tygo Gernand en Sanne Vogel: allemaal zijn ze erg benieuwd naar de openingsfilm Tirza en hebben ze er erg veel zin in. Een quote waar de pers een moord voor lijkt te doen, want het geduw en getrek is werkelijk ongelooflijk.

Tirza
Voor sommige mensen is het festival, met als hoogtepunt de uitreiking van de Gouden Kalf, een zeer bijzonder moment. Zo ook voor de 16-jarige Abbey Hoes, die één van de hoofdrollen heeft in de openingsfilm Tirza. “Ik heb er heel veel zin in,” jubelt ze. “Maar ik denk dat ik het ook heel raar zal vinden om mezelf zo te zien!”

Te laat
Enkele tientallen meters voor het begin van de rode loper loopt Mimoun Oaïssa zenuwachtig rond. De strak in het pak geklede acteur, bekend van onder meer Kicks en Shouf Shouf Habibi, rent naar een beveiliger. “Een parkeerautomaat, waar is hier een parkeerautomaat?” Om vijf minuten later snel naar het rode tapijt te rennen. De film is al tien minuten begonnen.

Het Nederlands Film Festival duurt nog tot en met vrijdag 1 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.