Studentenavond Oktoberfest afgelast

De studentavond van het Oktoberfest, dat deze week gehouden wordt in het Julianapark in Utrecht, is afgelast. Er zou te weinig belangstelling zijn voor de avond. De studentenavond zou deze donderdag, op 30 september, gehouden worden.

Donderdag is bij uitstek de avond voor studenten om te stappen en helemaal los te gaan. Dat had de organisatie van

De tent staat al lang klaar
Foto: Erik Nusselder

het Oktoberfest ongetwijfeld ook bedacht, maar toch zijn er te weinig kaarten verkocht om het feest door te kunnen laten gaan. Jammer, want de tent staat al lang klaar in het park.

Toch nog Oktoberfest

De rest van het programma gaat wel gewoon door. Op 1 en 2 oktober De act die donderdagavond zou optreden, de Biergarten Boys, is doorgeschoven naar de vrijdag. Vanaf een uur of 17.00 tot half 12 ’s nachts zal het Julianapark ongetwijfeld veranderen in een waar bacchanaal. Misschien dat de prijzen van 17,50 entree of 550 euro voor een VIP-tafel voor 8 personen toch te hoog waren voor de studenten.

Lokatieproblemen

Het hek is al open
Foto: Erik Nusselder

Vorig jaar werd het Oktoberfest voor het eerst in Utrecht gevierd. Toen vond het feest plaats in het Wilhelminapark. Omwonenden maakten bezwaar tegen een plan om het feest daar dit jaar weer te laten plaatsvinden. Een andere lokatie was snel gevonden in de Weg tot de Wetenschap, maar dat kon ook niet doorgaan vanwege de voetbalwedstrijd van FC Utrecht tegen Liverpool donderdagavond. Het Julianapark is nu de derde keuze, en ook de bewoners in Zuilen waren niet blij met het plan.

Duitse traditie

Het Oktoberfest komt overgewaaid uit Duitsland, waar elk jaar het grootste bierfestijn ter wereld plaatsvindt. Meer dan zes miljoen mensen trekken jaarlijks naar München om het volksfeest bij te wonen. Het begon al in het jaar 1810, toen prins Ludwig von Beieren zijn huwelijk wilde vieren met zijn volk.


Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.