Talentontwikkeling op de Pop Academie

Leven van muziek maken is maar voor een enkeling weggelegd. Maar zeg nooit nooit… Artiesten met talent en ambitie kunnen terecht op de Nederlandse Pop Academie in Utrecht.

In de oefenstudio’s van dB’s in Utrecht repeteren niet alleen bandjes. Er wordt dagelijks ook les gegeven door de Nederlandse Pop Academie. In het lokaal dat ’s avonds gebruikt wordt als rookruimte voor de bezoekende muzikanten van dB’s, wordt ’s middags lesgegeven. De sfeer is los, maar wel serieus. Na een redelijk strenge toelatingstest, worden er per jaar slechts dertig nieuwe studenten aangenomen op deze mbo-opleiding.

Zelfstandig ondernemen

“Je hebt in Nederland zo’n zestigduizend bands. Slechts een handvol lukt het om echt door te breken”, stelt docent Stefan ’t Hooft. “Wij leren ze hier vooral hoe ze een muzikaal product in de markt kunnen zetten.” Na drie jaar veel theorie en praktijklessen te hebben gehad, moet een student zich dus zelfstandig kunnen redden binnen de muzieksector.  Van (solo)muzikant tot specialist in de studio. De studierichtingen zijn erg breed en richten zich vooral op het muzikaal ondernemerschap.

Doorstuderen

Met het diploma van de Nederlands Pop Academie kunnen de studenten ook doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen binnen de sector. Hierbij kan gedacht worden aan conservatoria maar ook een organisatorische of zakelijke opleiding. Hoe deze opleiding in elkaar zit en waarom de student voor de Nederlandse Pop Academie hebben gekozen, is te zien in de CampusCam aflevering van 11 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.