Topprestatie leveren tijdens 48 Hour Film Project

Binnen 48 uur een script schrijven, acteurs instructies geven,  filmopnames maken, en alles monteren. Dat was de opdracht die de deelnemers aan het ‘Utrecht 48 Hour Film Project‘ kregen op vrijdagmiddag 24 september. Dat klinkt als een onmogelijke taak en dat was het voor sommigen ook.

Zondag 26 september om 19:30 stipt was de deadline en zeven van de 37 groepen haalden de deadline niet. “Een groep was 2 minuten te laat”, vertelt Pim Brassien van de  deelnemende groep Laser. “Een van de meisjes liep huilend naar buiten.”

Deadline

Laser was wel op tijd met het inleveren. Brassien, student op de School voor Journalistiek, heeft geen ervaring met het maken van films, maar volgens hem ging alles wel prima. “Tien minuten voor de deadline waren op de Neude om daar onze inzending in te leveren.” Was hij tien minuten te laat geweest dan had hij zich kunnen aansluiten bij het huilende meisje.

Pathé Rembrandt

www.visinfo.nl

Elke groep kreeg een ander genre, maar moest wel bepaalde dingen terug laten komen. Zo zul je in elke film een goudvis zien, komt het karakter Kees Neumann in beeld en wordt de zin “de zomer is over” genoemd. Na een inspanning van 48 uur moeten de deelnemers nu vooral wachten. Woensdag worden vanaf 18:00 alle films vertoond in Pathé Rembrandt en donderdag maakt de jury bekend wie de winnaar is van het Utrecht 48 Hour Film Project. Het project dat onderdeel is van het Nederlands Film Festival.

Eerste divisie

Brassien verwacht dat de professionals zullen strijden om de prijzen, maar toch sluit hij niets uit. “Je kunt Laser vergelijken me de eerste divisie in het voetbal. Ik denk dat we dan misschien wel een van de betere van de eerste divisie zijn,” licht hij toe.

Of Laser ook echt in de prijzen valt weten we pas donderdag. Ben je benieuwd naar het eindresultaat van Laser? De kaarten zijn helaas uitverkocht, maar vanaf woensdag 29 september staat het filmpje online op www.zwartmetmelk.nl

Eén gedachte over “Topprestatie leveren tijdens 48 Hour Film Project

 • 29 september, 2010 om 16:09
  Permalink

  De film waarin ik als ‘acteur’ mee doe zit pas in groep C.
  Ik wens jullie veel succes en reken er op dat jullie ook mij veel succes zullen wensen. 😉
  gr
  KK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.