Utrecht als een echte filmstad

Het Nederlands Film Festival staat weer voor de deur, voor de 30e keer inmiddels. En hoewel het geen Cannes is, is voor tien dagen Utrecht toch even dé filmstad van Nederland (en omstreken).

Als opening van het evenement gaat woensdag 22 september de film Tirza van regisseur Rudolf van den  Berg in première. Maar dat is niet het enige wat het filmfestival te bieden heeft. Er zijn natuurlijk de uitreikingen voor de Gouden Kalf voor beste dit hier en beste dat daar.

Programma

Op donderdag is er een drive-in bioscoop met de film Terug Naar de Kust. Ook is er een documentairedag en wordt de One-Night-Stand-marathon geïntroduceerd. Hier zijn acht films van veelbelovende jonge regisseurs te zien. Son of Babylon is de slotfilm die gedraaid wordt op donderdag 30 september.

Gouden Kalf

Afgelopen week was het festival meer in nieuws om gedoe rondom het grote Gouden Kalf beeld. Volgens sommigen zou deze een vaste plaats moeten krijgen in Utrecht. In het kleine Madurodam doen ze er in ieder geval niet moeilijk over. Daar staat naast de mini-Domtoren nu ook een mini Gouden Kalf.

Voor het hele programma van het Nederlands Film Festival, zie www.nederlandsfilmfestival.nl en bekijk ook de videaocommercial voor het Nederlands Film Festival 2010 op commercial NNF 2010

Eén gedachte over “Utrecht als een echte filmstad

  • 21 januari, 2012 om 22:17
    Permalink

    Appreciate the modern appear. I really liked the information. Bless you for your good post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.