Utrecht ontdekken op een andere manier

Brot vertelt over de mythes bij de Dom

Bart van Gerwen alias ‘Brot van Grommen’ is stadsverteller. Nu denk je waarschijnlijk; ‘Stadsverteller?’ Ja, hij vertelt verhalen over de stad Utrecht. Maar niet zo een saai verhaaltje als de meeste gidsen doen. Bart pakt het anders aan.


Als de stadstocht begint wordt Bart een ander persoon. Namelijk Brot. Brot is een wat chagrijnige man die niet van treuzelen houdt. Zoals hij zelf zegt; ‘Je moet doorlopen als je met mij gaat wandelen en trek goede schoenen aan, anders heeft het totaal geen zin.’

Op de tocht vertelt Brot mythes en sages over de verschillende bijzondere plekken die Utrecht te bieden heeft. Niet alleen laat hij de Dom zien (dat is te standaard), maar hij laat ook het Dorstige Harthof zien en het Abraham Dolenhof. Plekjes die zelfs voor de meeste Utrechters verborgen blijven.

Brot zingt ook op de tocht en de bezoekers moeten meezingen. Op het Dorstige Harthof zingt het publiek uit volle borst mee. En iedereen lacht en vermaakt zich.

Nog meer spannende verhalen..


Het Dorstige Harthof
was vroeger een plek waar veel prostituees te vinden waren, een plek waar je als edele man en vrouw dus niets te zoeken had. Nu staan daar huizen te koop voor bijna een miljoen euro. Mooi contrast dus en dit laat zien hoe door de tijd heen plekken kunnen veranderen.

Bart en Brot.

‘Brot’ verschijnt voor de camera en doet zijn ding. Hij is sprankelend en laat het publiek lachen. Als de meeste dagjesmensen aan de high tea zitten, staat de camera op Bart (niet Brot) gericht. Hij is stiller en verlegen maar vol passie. ‘Het is zo leuk om te doen, je vertelt je verhaal, vermaakt de mensen en het is elke keer weer anders.’

Ook hij houdt van de stad Utrecht en van haar mooie plekjes. ‘Ik vind vooral de Zeven Steegjes mooi, dat is echt een arbeiderswijk met haar kleine huisjes. Iedereen moet dat bezoeken.’

En om de tocht af te sluiten had Brot ook nog wat meegenomen wat de bezoekers helemaal niet erg vonden…

Op Campus Cam kunt u over enkele weken een item zien over de volksbuurt ‘De Zeven Steegjes’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.